lördag, juni 24, 2006

Eric räddar årets midsommar

Årets midsommar hotade att bli ett rejält fiasko redan från början. Redan på torsdagen började jag oroa mig för att vi inte hade lyckats få tag på några jordgubbar. Tänk om de inte stod och sålde några längs vägen heller, när vi skulle åka på fredagsmorgonen???

Nåväl, natten infann sig. Dottern somnade sött i sin säng redan vid 19.30, jag borde ha anat något redan då men inte... Hon vaknar till vid 11 men somnar om efter en liten sipp. Jag faller i säng vid 12 snåret och 00.45 vaknar jag med ett ryck av att lillgumman gråter. Upp och amma och söva om. Det är bara det att ungen somnar inte. Jag håller på i en och en halv timme innan jag gråtfärdig lämnar över till sambon. Inte heller han lyckas utan vi byter igen. Då kommer sonen inspringande och lägger sig brevid pappa. Klart att inte han heller kan sova om lillasyster bara skriker.

Tillslut somnar hon och jag faller i dvala...I 30 minuter, sen vaknar hon igen. och så där höll det på till klockan 6 då sambon äntligen gick upp med ungskrället. Väl uppe håller hon låda i en timme innan hon somnar i vagnen. I en timme lyckas jag få lite sömn innan sonen vaknar och tycker att det är dags att gå upp.

Med en aning grusiga ögon går vi upp och börjar förbereda för avfärd. Fattas nu bara att vi inte får tag på jordgubbar heller.

Det gjorde vi dock och vi åker vidare med två välfyllda men svindyra askar ljuvligt doftande och härligt röda gubbar.

Långt kom vi inte förrän sonen började klaga på ont i magen. -Det kan vi inte göra nåt åt, sa vi. -Försök sov en stund så ska du se att det går över. Det ville dock inte sonen höra talas om utan han gnällde hela vägen till Brottby. När vi så precis kör in på motorledspåfarten kaskadkräks ungen över hela baksätet. Det formligen sprutar ur honom och det rinner längs sätet ned på mattan och in under bilstolen. Eftersom vi är på en motorled finns det ju inget annat att göra än att fortsätta till Roslagsstoppet. Jag hoppar bak och försöker torka det värsta och rädda det som räddas kan.

Jag suckar uppgivet och ljudligt, men just då i det ögonblicket spelar de Eric Gadd på radion och jag känner att kanske är det inte så illa ändå, kanske blir det bra trots allt. Det är kanske inte magsjuka utan nåt annat och kanske får vi trevligt trots sömnbrist och stinkande bil.

Och mycket riktigt, trots att jag fick torka spyor i säkert en halvtimme och att jag inte hade sovit mer än ca 2 timmar på hela natten blev det en ganska trevlig dag. Sonen kräktes inget mer utan frågade efter jordgubbar direkt efteråt. Dottern somnade in i vagnen när vi kommit fram och tog igen hela nattens sömn där. Vi åt god mat och dansade traditionsenligt runt midsommarstången. Jag stupade i säng redan vid 22 tiden men det gick bra det med.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Hoppla! Skönt att midsommar blev trevligt ändå :). Brottby?? Som i Brottby Vallentuna?

smultronpaj sa...

cecilia: Japp brottby vallentuna.

Nemo sa...

"Music is our spiritual guidance trough life..."

Cecilia sa...

Aha! Då var vi inte långt ifrån varandra då ;)