torsdag, juli 06, 2006

I dag kunde min son ha dött!

Jag skakar när jag tänker på det. Det krampar i magen av skräck. Min son var bara decimeter ifrån döden.

Vi skulle åka i väg och han stod som vanligt snällt och väntade vid garagedörren när pappa kör ut bilen. Då fick han syn på mig som hade lämnat soporna i sophuset på andra sidan "vägen". Han börjar springa mot mig. I samma stund börjar grannen backa sin bil rakt mot honom. Hon kör fort. Jätte fort. Hon ser honom inte. Sambon skriker. Jag skriker. Sonen tvärstannar och börjar springa igen. Han irrar hit och dit som en hare på vägen. Jag ser att han inte vet vad han ska ta sig till. Tillslut stannar han. Grannen saktar in sin bil men börjar sen köra igen, fortfarande jättefort, ser knappt mig heller som är på väg mot de mina bakom hennes bil. Hon kör och parkerar.

Efteråt stannar vi och pratar med grannen. Hon förstår ingenting. -Jag trodde han stod med dig säger hon till sambon. Och det gjorde han ju, en stund, men inte sen.

Nog sjutton måste man ta det lugnt på en parkering om man ser att det finns barn där? Det säger väl sunda förnuftet? Eller har jag fel?

Vad fort det kan gå. Det kan vara över på ett ögonblick. Han var tre decimeter från döden idag. Min lilla pojke.

7 kommentarer:

SixesAndSevens sa...

Sån tur att det gick bra!!

Ser att du länkat till mig... Niger och rodnar. :D

Nemo sa...

Scary... känner igen det... hittade min då 1-åriga dotter på väg ut genom ett fönster - så där lagom 7 meter ovanför en kullerstenlagd innegård i Majorna... fast det är 12 år sen så känns det ännu... Isch

Nemo sa...

Hallå..eller! Du har juh länkat till mig oxå... en får tacke'

Cliff Hanger sa...

Jag hoppas verkligen att ni tog ett allvarligt snack med grannen och bankade in lite vett i skallen på henne/honom. Man kan inte ursäkta sig med att man TRODDE att barnet var på en viss plats. Man måste ha lite säkerhetsmarginaler och ta det lugnt.

Anonym sa...

Idiot som inte tittar bakåt när han backar. Såna borde inte ha körkort!

mattiasg sa...

självklart skall man backa långsamt, håller med cliffhanger...en liten utskällning är nog på sin plats. vara försiktigare kommer nog din granne göra i fortsättningen.

läskigt det där när knattarna börjar få egen vilja o går åt andra håll än man tänkt sig.

varje dag är en nagelbitare.

smultronpaj sa...

jo vi talade ju med henne, men hon var helt oförstående. Vaddå??? Han stod ju där med dig, upprepade hon som ett mantra. Jag antar att det var nån slags skyll ifrån sig.