måndag, augusti 28, 2006

Förvirrad

Sen jag fick barn har jag genomgått en stor personlighetsförändring. Jag har alltid varit organiserad, ordningsam och ordentlig innan men nu vet jag inte vad som har hänt.

Saker hamnar där de absolut inte borde och jag glömmer det ena efter det andra.

Jag kommer aldrig ihåg att vattna blommorna längre så det har jag varit tvungen att lösa med plastblommor och fetbladiga växter som tål att glömmas bort. Jag gör inget annat än plockar och organiserar men av nån underlig anledning blir det aldrig någon skillnad. Sakerna ligger kvar i alla fall. Möjligen har de bytt plats men de är på intet vis undanplockade. Mina organisationer hjälper föga de också. Det brukar börja med att jag river ut allt för att kunna gå igenom och slänga det som bör slängas. Det slutar med att allt ligger i en stor hög på golvet och jag ledsnar och trycker in alltihop i lådan/hyllan igen och så ser allt ännu värre ut än det gjorde innan.

Sen har vi då de vardagliga sysslorna som att plocka ur diskmaskinen eller plocka av bordet efter maten. Otaliga är de tillfällen då mjölken hamnat i skafferiet i stället för kylen och sockret i kylen istället för skafferiet. En gång stod jag och skrapade av matresterna i diskmaskinen och slängde sen tallriken i soporna. Det kändes lite märkligt medan jag höll på men det var inte förrän när jag stängt sopdörren som jag insåg varför.

Jag undrar vad det är som händer med en efter att man fött barn. Visst är man hormonstinn av amning och sömnbrist men är det verkligen hela sanningen? Mellan mina barn är det ju ändå 3½ år och på dessa år har man ju hunnit med en hel del märkliga saker även om man är som värst under spädbarnsåren.

2 kommentarer:

R Skriverier sa...

Tror du inte att det kan vara så att hjärnan prioriterar det som är viktigt. När du har knoddarna att ta hand om kanske inte det är högprioriterat att sortera garderoberna?

Att ungarna får mat blir överordnat var man slänger matresterna. Jag tror det är så att din hjärna prioriterar knoddarna, blandat med en dos lagom förvirring som alla trötta småbarnsföäldrar lider av.

sockerdricka sa...

"Det kändes lite märkligt medan jag höll på men det var inte förrän när jag stängt sopdörren som jag insåg varför."
LOL! :D

Gadgeten innehöll ett fel