tisdag, november 21, 2006

trött och ledsen

Jag är så less på det här. Samma visa varje morgon. Bråk om kläder. Bråk om frukost. Bråk om TV´n. Bråk om allt möjligt.

Så fort man kommer utanför dörren på väg till dagis så slutar bråken, lyckligtvis. Stora killen blir glad igen men mamma är inte lika glad. Det sura humöret vill inte släppa. Det sitter kvar jättelänge. Kanske för att det är en aldrig upphörande procedur och den är så tröttsam.

Vad sjutton ska man göra? Allt jag prövar verkar lönlöst. Är konsekvensen personifierad men det verkar inte storebror märka av. När sjutton ser man resultat? Usch vad less jag är.

3 kommentarer:

Vanja sa...

Hur gamla är dina barn? Kanske skulle det funka att ta en lugn kväll och prata igenom hur du känner. Berätta för dem att du blir trött och ledsen och att ni tillsammans måste hjälpas åt för att det ska fungera. Fråga vad storebror (som jag uppfattar som "värst"?) känner och varför han gör som han gör. Be honom berätta om hur han skulle vilja ha det, jämför det med vad som är realistiskt och prata om hur ni skulle kunna hjälpas åt att få det så. Lycka till! :)

smultronpaj sa...

Tack för tipset. Storebror är 4 år och det funkar att resonera med honom ibland men det glöms lika fort igen. Lillasyster är 9 månader.

Cecilia sa...

Förstår dig... Med en dotter på 5 ½ år och en son på 3½ år så är mornarna inte särskilt harmoniska. Jag brukar dock gå av mig frustrationen på vägen hem igen :).