tisdag, januari 09, 2007

usch vad jag är sur idag

Vet fortfarande inte vad som händer med städningen. Säljarna går inte att få tag på. Vid halv tolv ska städarna vallas runt i huset av säljarnas son. Då ska de få se allt de missat. Fast de anser ju att de gjort ett bra jobb. De kommer aldrig hinna städa klart till i eftermiddag.

Jag vet inte hur det blir nu. Vi skulle verkligen behöva flytta in idag. Vi har ju fixat bil och bärhjälp till idag. Allt är nedpackat, ungarna har inga leksaker, ingenting. I morgon måste vi lämna tillbaka bilen vi lånat och vi har verkligen inte råd att hyra någon ny.

De måste ju begripa hur besvärligt det blev för oss nu.

Det är dessutom ett kontraktsbrott, för det står klart och tydligt i köpekontraktet att säljarna är skyldiga att se till att huset är grundligt rengjort. I min värld är kontraktsbrott något man får ersättning för. Fast ingenstans verkar det finnas några regler för vad man har rätt till om det inte är städat ordentligt. Borde det inte finnas det? Vi kan väl ändå inte vara de enda som har såna här problem vid en flytt?!

Förmodligen blir det väl så att jag får städa själv. Undrar vad man kan kräva i ersättning för det. Önskar man kunde ta massor i betalt. Det är många faktorer som spelar in. Dels är det ju besvärligt och äckligt att städa efter nån annan, sen känns det också som man borde få kompensation för att allt blivit så besvärligt, sveda pch värk liksom.

Jävla skit att det alltid ska bli så här.

4 kommentarer:

bengt sa...

Vore det inte bra om någon opartisk var med? Mäklaren/banken som kan avgöra mellan er. Om städarna ändå inte vill städa en gång till så är det väl bara att ta dit någon annan som tokstädar tills det är klart. Kostnaderna för extrahyra av bil och om ni måste bo borta för att ni inte kan tillträda i tid ska givetvis säljaren stå för.

Vanja sa...

Min kompis råkade ut för något liknande när hon flyttade. Lägenheten var visserligen städad med hjälp av städfirma men det var ändå smutsigt och ofräscht överallt. Så hon gjorde upp i godo med städfirman att de skulle städa ur en gång till pga att hon inte var nöjd. Men i det här fallet är det ju de som flyttar ut som inte har städat efter sig alls... jag tycker att mäklaren ska städa. Kräv det.

Cecilia sa...

Om säljarna har gått med på den formuleringen i kontraktet så är de skyldiga att se till att städningen blir av, annars så ska ni få avräckning på köpeskillingen med den summa som en ev. egen städning kan uppskattas till. Den städfirma som städat bör ha en garanti kopplat till sig, om de är seriösa, vilket innebär att de ska städa igen om köparen inte är nöjd.

Stå på dig.

Cecilia sa...

Avräckning?! Avräkning ska det stå så klart...suck... Bomull i hjärnan idag igen...