måndag, februari 19, 2007

duktig idag

Har satt upp en massa tavlor och hyllor och sånt idag. Genast blev det mycket trevligare. Nu syns inte skavankerna lika tydligt längre.

Det är en lustig familj som bodde här innan oss. Allt de har gjort har de gjort halvdant. Tex har de satt upp strukturtapet i speglarna på alla innerdörrar (!) Det kanske var snyggt nån gång på 80 talet, vad vet jag, men var de tvungna att ha olika sorters strukturtapet på dörrarna? Varje dörr har två speglar och det är inte ens samma tapet på samma dörr. Hur har de tänkt?

Vid något tillfälle har de också slipat parketten i vardagsrummet. Inget fel med det men de har lämnat hörnen oslipade, så i varje hörn syns en rund mörk fläck, eller hur jag nu ska förklara. Hallå, liksom...

Gardinstången hade de satt upp med en centimeter långa skruvar , utan plugg i gipsvägg. Gissa hur lång tid det tog innan min dotter hade lyckat slita ned den när hon ryckte i gardinen. Anledningen till varför det är fukt i garaget där bastun stod förutom att det var ett rör som sprungit läck är att de inte hade satt in något som ledde ut den fuktiga varma luften från bastun. Den gick i stället direkt upp i taket. Smaaart.

Det finns ingen som helst isolering i någon innervägg i hela huset så vi bor som i en stor resonanslåda. Alla ljud fortplantas verkar det som. Det sitter sladdar och åter sladdar på alla väggar. De har haft larm som inte längre funkar och det är till det som alla sladdar går. Varför har de inte dragit dem på vinden? Hur snyggt är det med 5-10 kablar brevid varandra på väggen? Vilket fantastiskt superhus vi har köpt!

4 kommentarer:

Vanja sa...

Men... allvarligt talat... :/ Hoppas ni köpte huset till ett bra pris!...

Kul bloggämne iallafall, hahaha :D

smultronpaj sa...

ja vi fick det till ett bra pris faktiskt

Cecilia sa...

Ja, nu vet ni ialla fall vad ni ska göra de närmsta 10 åren ;)

GIS-mormor sa...

Lite pyssel kan väl aldrig skada ;-)