torsdag, juli 17, 2008

töntreklam

Blir så irriterad på all reklam nuförtiden där alla tjejer framstår som idioter på olika sätt.

Tvättmedelsreklamen tex; Hej jag är en fru av den gamla skolan och min uppgift i livet är att få tvätten ren. Men hoppsan en svår fläck här på mannens bästa skjorta, vad ska jag ta mig till??? Nej men se vad bra, vanish oxi action tar död på fläckarna och husfriden kan lägga sig igen. Blä.

Bindor och tamponger: Hej jag är tjej och varje månad blir mitt liv förstört för jag har så riklig mens som bara rinner över och hindrar mig i mitt annars så aktiva liv... Men titta en perfekt binda/ tampong som räddar min dag och jag kan återgå till mina helt normala vardagssysslor som bungyjumping och bergsklättring.

Ajaxreklamen; Oj mitt fina kök är alldeles smutsigt, bäst jag tar fram min universalmopp och min fina ajaxflaska och så blir det rent i ett enda svep, tom där jag inte ens har torkat, är det inte fantastiskt??? (Återigen en kvinna såklart)

Pevarylreklamen; Oj jag har fått svamp och det kliar så in i norden, klia klia. Hoppsan, sambon och hans vänner kom visst hem och såg mig men å så pinsamt. Skäms på mig fina flickan. Om jag hade varit karl och kliat mig på snoppen hade det ju varit okej men det är ju en heeelt annan sak.

Biltemareklam på radion; En blåst brud ringer biltema och är i upplösning för den där pinnen i mitten av bilen har tappat knoppen och hennes pojkvän kommer bli galen, har de möjligtvis sådana??? Men självklart svara den intelligenta mannen på biltema, vi har massor med växelspaksknoppar, det är bara att komma. Men vilken tuuur att han begrep vad hon menade lilla gumman som inte vet vad en växelspak är, hur kunde hon ens få körkort kan man undra???


AAAH jag blir tokig.

Och sen då, alla dessa program på tv där mannen lämnas ensam med barnen i några dagar medan frun åker i väg och hela hushållet faller i bitar. Jag vägrar att tro att hushållsarbete och barn är något som bara kvinnor klarar av. I min familj kan vi göra allt båda två. Faktiskt. Och världen går inte under om jag reser bort ett par dar.

Inga kommentarer: