tisdag, december 06, 2011

Bara för dig Denise

Eftersom min kära bloggvän Miss Persson inte har någon koll på de mest kända sagorna så följer här en liten sagoskola.

Snövit: moderlös fantastiskt vacker flicka med ebenholtssvart hår och blodröda läppar och hy vit som snö jagas till skogs av sin elaka styvmor med skönhetsvansinne. Snövit snyltar sig in hos sju små dvärgar och gör sig oumbärlig. Styvmodern ser dock i sin magiska spegel på väggen att Snövit fortfarande är ett hot och ger sig på henne med ett förgiftat äpple. Flickebarnet räddas sedan av prinsens kyss.

Askungen: Moderlös supersöt flickstackare blir utnyttjad som slav av sin elaka styvmor samt sina styvsystrar och får sova vid spisen i askan. Nästlar sig in på prinsens bal och snärjer honom med sin skönhet men smiter därifrån när klockan slår tolv och tappar sin glassko i trappan. Prinsen letar med ljus och lykta och hittar henne genom att prova skon på hennes fot. Stor kyss och bröllop.

Törnrosa: Vacker prinsessa som sticker sig på onda fens förtrollade slända och sover i hundra år. Väcks av den vackra modiga prinsens kyss och lever lycklig i alla sina dagar.


Är det några fler sagor du behöver ha förklarade?

1 kommentar:

Miss Persson sa...

Fråga Miss Persson allt du vill veta om Mumin istället ;) Smultronpaj tycker det är tämligen skandalöst att Miss Persson inte kan det där.. chickflick-sagor har aldrig varit nått för henne.. ;) Tack för infot! Gillar bröllop och stor kyss i slutet där!