fredag, juli 14, 2006

Stackars lilla gumman.

Min lilla lilla tjej. det är synd om henne.

Var på centrum och småshoppade lite hela familjen när jag plötsligt inser att lilltjejen har spytt ner hela sig. Hon bara sitter där, helt apatisk och säger ingenting med kräks över hela tröjan och hela byxorna. Jag blir tvungen att ta dem av henne. Hon gnäller lite och jag lyfter upp henne. Hon känns varm och tung. Huvudet hänger slappt mot min axel.

Vi skyndar oss hem, hon verkar ju vara väldigt sjuk. I bilen kräks hon lite till. När vi kommer hem verkar hon ha blivit bättre, hon ler och ser rätt pigg ut. Jag duschar av henne för hon luktar ju inte särskilt gott. Hon gnäller lite och börjar gråta när armarna nuddar golvet men sen blir hon glad igen. Hon älskar ju att duscha (dvs att ligga på duschgolvet medan jag sprutar vatten på henne).

Vi torkar och sätter på pyamas, hon gråter lite när armarna ska i men jag fattar ingenting. Jag ger henne till sambon och börjar med maten. Då ser han det. Handen är stor som en boll. Den är jättesvullen och inuti är den blå. Vad kan ha hänt? Då faller bitarna på plats. Därför är hon gnällig och därför har hon kräkts. Men vad beror det på? Sannolikt ett bett av nåt slag men vi vet inte vad.

Hon är hemskt blek och läpparna ser blå ut och eftersom vi ska ut till landet i morgon så chansar vi inte utan åker in med henne till Danderyds barnakut. Doktorn tittar på henne och avfärdar det hela som ett bett. Skönt att det inte var nåt värre men han kunde väl ha ansträngt sig lite mer? Jaja, de glömde att ta betalt i alla fall. Vem har sagt att sjukvård är gratis för barn?

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Hua! Stackars liten!! Om jag var du så skulle jag kolla upp det där...kan ju vara en allergi mot nåt djur...

Gratis sjukvård för barn är ett minne blott numera. Ny lagstiftning...

Anonym sa...

Va ? är det sant att de ska ändra i lagen, angående sjukvården för barn ?

Låter inte bra...

Gadgeten innehöll ett fel