tisdag, juli 04, 2006

Ungdomar.

I dag skulle jag åka med barnen till Skansen. Vi skulle ta tåget och på stationen gick två tjejer i övre tonåren framför oss. De såg riktigt coola ut med moderiktiga jättesolbrillor och kortkorta shorts. Jag körde barnvagnen och min fyraåring skuttade lite i förväg. Tjejerna gick ut genom dörren ut på perrongen och den som gick sist tittade på min 4 åring och sen släppte hon dörren rakt i ansiktet på honom.

Vad tänkte hon i det ögonblicket? Tänkte hon alls? Lyckligtvis hände ingenting men det var mycket nära att han gjorde sig ordentligt illa. Jag hoppas att hon led av tillfällig sinnesförvirring för jag kan inte hitta nån annan förklaring som ursäktar ett sådant beteende.

Jag blev så chockad att jag inte kunde komma på nånting att säga. Min son tittade förvånat på mig och jag visste inte vad jag skulle säga till honom.

Varför sa jag ingenting? Varför bara lät jag det ske och lät dem gå iväg som om inget hade hänt? Jag blev så förbannad efteråt och jag har grämt mig hela dan att jag inte sa nånting.

Vad är det med ungdomarna nu för tiden, och då i synnerhet unga tjejer? Får de inte lära sig nån respekt alls av sina föräldrar? Konstigt att samhället är på glid om det är så här man behandlar sina medmänniskor.

Usch vad arg jag är.

3 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Tack o lov är inte alla sådana.

Jag tror att jag blivit skitförbannad och gormat ordentligt.

smultronpaj sa...

mamselamsen: Det hade jag med i normala fall. Men just den här gången fick jag tunghäfta av chocken och bara stod där som ett stort fån. Blir så arg på mig själv.

embryo sa...

det är en epidemi det är en epidemi

jag har okcså sett dom där ugndomrarna dom är överallt nuförtiden man borde låsra in dom i krisdagshuset så dom lär sej veta hut det säjer jag nu yo

Gadgeten innehöll ett fel