tisdag, oktober 17, 2006

Är det bara jag?

Är det bara jag som tycker att denna hetsjakt på våra nya ministrar stundtals blir en smula överdriven? Är det verkligen intressant om någon för 7-8 år sedan betalade sin barnvakt med svarta pengar? Har det verkligen med våran politik i dag att göra? Kan inte den nya regeringen få sätta sig ned och göra lite vettigt arbete istället för att hela tiden stå till svars för "misstag" de kanske gjorde för 10 år sedan?

När sossarna bildade sina nya regeringar, var det lika mycket smutskastning som pågick då? Jag minns inte.

5 kommentarer:

Camilla sa...

Håller med! Totalt överdrivet. Vem har inte satt en hundring eller två i handen på en barnvakt. Man är väl människa. Vet inte ens hur man gör om man ska betala arbetsgivaravgift på det. Måste man vända sig till barnvaktsföretag eller!?

Har inget minne av att hetsjakten var så här illa efter förra mandatperioden inleddes. Verkar tuffare nu när M har tillträtt.

Ekis sa...

Oavsett om man är människa eller robot (det sistnämda önskar ju regeringen att alla anställda skall vara) så är det ju så, att om man går till val på ärlighet får man ju sopa rent framför den egna trappan först.

Att man "för cirka ett halvt år sedan" tagit reda på reglerna för den hjälp med barnpassning man anlitat och *ändå*, trots vetskap, inte i efterhand lämnat in en redovisning till skattemyndigheten är inte vad man väntar sig av den som skall ha hand om rikets finanser.

Anklagar man populasen för att fuska och skall gå in för att minska detta fusk gäller det att man inte har fuskat eller slarvat med redovisningen själv.

listoplisto sa...

Nja alltså jag hör ju till dem som tycker att det faktiskt HAR betydelse.
Jag vill gärna veta att de politiker som ska leda vårt land är införstådda med våra lagar och att de är beredda att följa dem.

Att t.ex. skita i att betala TV-licens (och därmed bryta mot lagen) för att man inte gillar SVT's programutbud är ju lika sinnessjukt som att godtyckligt välja vilka andra lagar man gillar eller inte gillar.
Och så kan vi inte ha det, tycker jag.

Går man till val på att stoppa fusket så är det väl HÖGST relevant att man sopar rent hemma först... licensfusk, svart arbetskraft, grejer som går ut på att slippa punga ut med stålar (för personer som inte direkt tillhör den fattigaste delen av befolkningen), rimmar lite illa med att samtidigt minska ersättningen för arbetslösa, höja avgifter till a-kassa o.s.v.
Det ser helt enkelt inte särskilt snyggt ut.

Därmed inte sagt att allt som står i kvällstidningarna är bra eller okej... drev är alltid drev på gott och ont.

R Skriverier sa...

Jag tycker också att det beror på. Att ha kanske ha betalat en barnvakt svart för tio-femton år sedan känns kanske inte som det väsentligaste att utreda.
Men att kulturministern inte har betalat TV-licensen på tio år känns ju helt befängt. Det blir mycket svårt för henne att föra en trovärdig debatt om public services ut- eller avveckling.

Sen tror jag kanske att det blev för mycket nu. Nu måste all skit ut till allmän beskådan, så att de kan gå vidare med att leda landet med rent mjöl i påsen.
Antar att sveriges alla grävande reportrar gör sitt yttersta nu för att hitta fler skelett i regeringsgarderoben.

Cecilia sa...

Japp, nu går drevet.. Och ja. En smula överdrivet blev det allt. Att det sen blev så himla mycket har säkert att göra med att det är M som tillträtt. Hur många ministrar har inte Persson "haft fortsatt förtroende för" trots fadäser och tveksamheter... Nåväl. Visst ska man se till att "sopa rent" så gått det går, men ärligt talat - hur många är helt utan synd i den här världen? Bättre är att stå för det man gjort och inte försöka vifta bort det med halvsanningar...